woensdag 18 februari 2009

Is het nou Raining blood of Reign in blood? (Slayer - Reign in blood (8-bit version)

Slayer - Reign in blood (8-bit version)

Is het nou Raining blood of Reign in blood? Dat vraag ik me persoonlijk nou al een tijdje af.
Op het album staat gewoon Reign in blood, maar waarom zeggen al die ontzettende hardcore Slayer-devotees dan altijd Raining blood? Dat zal dan wel verband houden met het gemiddelde intelligentiequotient van de metalhead ofzo?! Wellicht ten overvloede zal ik nog even het verhaal achter Reign in blood samenvatten. Geproduceerd door Rick Rubin, een van de toonaangevende producers, die hun stempel zetten op verschillende acts door de jaren heen. Vraag je je soms af waarom sommige albums zo goed zijn van sommige artiesten en sommige producties van dezelfde artiesten niet? Kijk dan eens goed wie wat heeft geproduceerd. Misschien ben je wel stiekem fan van een bepaalde producer in plaats van een artiest of act! Ga maar eens google-en naar Rick Rubin, Ross Robinson, Steve Albini, Phil Spectre, et cetera.

Maar terug naar Raining blood of Reign in blood. Hoe zit het nou? De grap is dat het 10e nummer van het album Reign in blood de naam Raining blood draagt. Hoewel Reign in blood het derde album is van Slayer is het de eerste keer dat ze samenwerkten met Rick Rubin en vreemdgenoeg (zie bovenstaande) heeft deze legendarische trashmetal act vanaf dit album pas echt groots in de spotlights gestaan. En niet alleen bij de fans en de metalheads maar ook de recensenten namen Slayer vanaf dit project serieus. Het was plotseling mainstream metal geworden en is onmisbaar in de metalcanon. :-) Samen met Metallica (ja ja) waren het pioniers op het gebied van Speedmetal, maar Slayer had meer van het smerige van de Trashmetal. Geheel in stijl hebben ze Angel of death vernoemd naar Josef Mengele, wat natuurlijk niets met nazisme of anti-semitisme te maken heeft aldus Slayer. En ja ja, dat geloven we wel, van een Los Angeles trashmetalband.

Maar we gaan hier natuurlijk niet zomaar Reign in blood van Slayer behandelen, want dat is tegen de ideologie van deze blog. Veel te bekend en beroemd. Wat wel aan bod komt is de 8-bit versie. :-) Sinds enkele maanden komen we steeds meer Nintendoremixes en 8-bit versies tegen van bekende en minder bekende muziek. Een heuse kleine internethype. Voor ons is dat natuurlijk goud waard! Wat deze 'internerds' allemaal wel niet in elkaar zetten is gerust te beschrijven als een heuse microhype in een subgenre. En dan schijnt er daarin ook nog een subsubgenre te zijn weggelegd voor de 8-bit covers van metal, vandaar deze versie van Reign in blood van Slayer. Ok, en nog een paar extra's dan.

Slayer!


En natuurlijk het origineel


En vooruit ... nog wat bonus materiaal dan.

Slayer - Angel of death



Metallica - One



Europe - The final countdown



Bon Jovi - You give love a bad name

1 opmerking: