vrijdag 6 maart 2009

Tequila!



Misschien is het wel dé ultieme love-it-or-hate-it track allertijden: Tequila!

De geschiedenis van dit nummer start in 1957, als een dan nog onbekend groepje (sterker, ze hadden nog niet eens een bandnaam) een b-kantje voor de single ´train to nowhere´ nodig heeft. Ze improviseren wat en 10 minuten later staat dit wereldberoemde liedje op de band. Het bleek de enige hit die de Champs ooit zouden opnemen. Maar wel een hele grote, en meestal betekent dat ook een aantal interessante covers...

De Ventures, een surfband uit de jaren zestig en zeventig, heeft er zelfs twee versies van opgenomen. Ook Wes Montgomery heeft er een, enigszins voor de hand liggende, jazzversie van gemaakt.
Grappiger is de versie van ska-legende Sublime, die je hieronder kunt bekijken. Even luisteren en je hoort het bekende thema voorbij komen.



Uiteindelijk is het nummer, in originele vorm, ook verschenen op tv in talloze series en films. De leukste? Teenage Mutant Ninja Turtles! Hardcore 90´s entertainment, dude!



Als uitsmijter nog de meeste bizarre versie. Hoe kan het anders dan dat het Italo-genre ermee aan de haal is gegaan? Bo Boss had een hitje met deze versie. Ciao!



2 opmerkingen: